Cikkszám: foscam-x1-ip-kamera-feher Kategória:

Foscam X1 IP kamera

Nettó ár: 12 591 Ft

Bruttó ár: 15 990 Ft

Készlet állapot: Elfogyott!

Leírás

Amint az észre vehetted, a Foscam márka forgalmazását ideiglenesen leállítottuk amelynek fő oka, a folyamatosan tapasztalható megbízhatatlan működés és a szervízháttér gyakorlatilag teljes hiánya.

A COVID járványt követően annyira megromlott a Foscam termékek megbízhatósági mutatója, hogy a COVID előtt időszakban is tapasztalható magas, de akkor még elviselhető 3-4%-os meghibásodási arány helyett 2022. mácriusban már jóval 10% feletti meghibásodást, hardware és software bug-ot tapasztalatunk a termékeknél. Ennél a szintnél, már nem rentábilis a termékek forgalmazása, haszon nélkül vagy veszteséget termelve kellett volna értékesítenünk őket, ezért gyakorlatilag leállítottuk az importot. Ez a stop előre láthatólag még jó ideig fenn fog állni.

A Foscam kamerák és rögzítők értékesítési láncban betöltött pozícióját nálunk teljes egészében átvette az Imou márka, amely meghibásodási arányát jól jelzi, hogy közel 4 év alatt 4 db hibás termék fordult csak elő belőlük, gyakorlatilag szinte mérhetetlen számokat produkálva ezzel. Az Imou márka gyártója a Dahua, amely a világ egyik legnagyobb márkája, hivatalos magyarországi márkaszervizzel.

Mivel a Foscam márka gyártója soha nem értékesített alkatrészeket a meghibásodott termékek javításához, a javítás helyett garanciaidőn belül (gyárból kikerülés + 2év) csak a cserét, de a garancia idő leteltét követően semmilyen javítási opciót nem biztosított. A garanciaidőn túl meghibásodott termékek javítására semmilyen gyári opció nem létezik, ellentétben az Imou termékcsaládhoz tartozó Dahua márkaszerviz nyújtotta lehetőségekkel.

Kérjük, bátran tekintsd át az Imou termék kínálatát és válassz belőle nyugodt szívvel, mert áraival kecsegtetőbbek a Foscam piaci árainál is, a megbízhatóságukra ár/érték arányukra pedig végképp nem lehet semmilyen panasz!

Ide kattintva is meg tudod tekinteni az aktuális Imou termékkínálatunkat:

https://foscam.hu/termekkategoria/ip-kamera/imou-ip-kamera/

Foscam X1 IP kamera

A Foscam X1 IP kamera egy kimagasló ár/érték arányú Full HD felbontású IP kamera. Több, mint a ma kapható “olcsókamerák”, ára mégis a kedvező vételt képező olcsó szegmensbe húzza. Igen, jó szemed van. Nagyon hasonlít a C2M típusra. De mégsem az!

Maradt az elegáns, szép megjelenés, ugyancsak maradt a 103 fokos diagonális, 99 fokos vízszintes látószög, amivel ő is képes egy teljes szoba vagy iroda lefedésére, amennyiben sarokba helyeznénk. Ha nem sarokba helyezzük, tartószerkezete alkalmassá teszi oldalfali elhelyzeésre is, azaz a feje a fal bármely irányába elforgatható.

A két csuklóban hajló tartókonzolja, valamint a kerek talpa elengedő rugalmasságot ad az optimális elhelyezésre. Saját talpára állítva akár egy polcon elhelyezve a szoba dísze is lehet, de plafonra felszerelve is tökéletesen beállítható a kellő pozíció. Oldalfali elhelyezése is lehetséges, de ebben az esetben a megfigyelés középpontja a falra merőleges területre koncentrálódik. Az elhelyezés megkönnyítése érdekében a kamera előre beszerelt mágnessel is rendelkezik a könnyebb telepítés elősegítéséhez.

Az X1 IP kamera is a kedvező ár melletti kiváló képminőséget biztosító MStar chipkészletre épül, valódi 2 millió képponttal bíró 1/2.9″ méretű CMOS szenzorral. A valódi FullHD felbontás szép, éles képet biztosít az ár nagyon alacsonyan tartása mellett is.

Van benne memóriakártya foglalat MicroSD mérettel, amelybe maximum 128GB FAT32-re formázott kártya helyezhető. Ez 2Mbit/sec tömörítés használatával napi 22GB tárhelyet igényel, vagyis kb. 5-6 nap kényelmesen elfér a kártya felületén folyamatos rögzítés alkalmazása mellett is.

Hálózatra 2.4Ghz-es WiFi modullal kapcsolható. Viszont NINCS BENNE LAN csatlakozó, így vezetékkel nem lehetséges a routerhez hozzá csatlakoztatni. Ennélfogva a konfigurálása is csak mobiltelefonra vagy tabletre telepített Foscam applikációval lehetséges. Igen, ugyanúgy, mint az “olcsókamerák” többsége. Azonban ennél a típusnál ha már a WiFi-n elérhető a kamera, ugyanúgy megtaláljuk a webes kezelőfelületet, mint a C2M-nél is, ami lehetővé teszi a részletekbe menő beállítást és nem csak egy p2p kamerát kapunk egy mobil appal. Akár NVR-re is köthetjük, de NAS-sal, PC-vel is rögzíthetjük az élőképét. Sőt, ismeri az FTP protokollt és akár távoli szerverre is küldhetünk vele rögzített fotókat vagy videókat.

A mobil eszközökre telepíthető alkalmazással együttműködve, komplett riasztórendszerként is képes működni, hiszen a mobil applikáció felé server push üzeneteket is tud továbbítani. A mobil applikáció azonnal jelzést tud adni róla, ha a kamera mozgást érzékelt. A Foscam X1 IP kamera a mozgási jel küldése során képes multimédiás képtartalmat is továbbítani az applikáció felé, a mozgást kiváltó eseményről.

Intelligens emberi alak érzékelés

Emberi alak érzékelés/Mozgásérzékelés/Hang érzékelés. Mindhárom opció használható a Foscam X1 típusnál. Amennyiben aktiválod az AI vezérelte intelligens emberi alak detektálást, úgy minimálisra csökkenthető a téves mogzás érzékelés. Feltéve persze, hogy nem embereket, hanem pl. házi kedvenceket szeretnél megfigyelni a kamerával.

Foscam X1 IP kamera

A Foscam X1 egy apró kamera, hatalmas képességekkel. Néhány főbb érdekesség róla:

 • MStar chipkészlet
 • 1920x1080p Full HD felbontás 1/2.9″-os szenzorról
 • Mesterséges intelligenciára épülő alak felismerés
 • 8 méter éjjellátó képesség
 • 940nm hullámhosszú láthatatlan infra sugarak
 • Nagy teljesítményű ledek az éjszakai látáshoz
 • Beépített mikrofon és hangszóró
 • Csak WiFi használata mobilapplikáción keresztüli első konfigurációval
 • Teljes webes konfigurációs felület
 • Memóriakártyás támogatás
 • FTP protokoll támogatása

A Mesterséges Intelligenciájának (MI) köszönhetően minden eddiginél pontosabb mozgás érzékelésre képes. Korábbi kamerákkal ellentétben nem csak a képtartalom változásának detektálására képes, hiszen igyekszik az emberi alakok mozgását automatikusan felismerni, elkerülve ezzel a téves riasztások okozta kellemetlenséget. Az emberi mozgások követésével megbízhatóbb behatolás érzékelést eredményez, így a legyek, bogarak, pókok, de akár egy szélben lengedező függöny mozgása már nem kell, hogy kiváltson nála téves riasztást. Amint mozgást érzékel, képes a mobil applikációnkat riasztani, email-t küldeni benne az első képernyő fotóval, de menthetünk felvételeket vele MicroSD kártyára vagy FTP szerverre is.

 

Hívás gombnyomásra

Képzeld csak el, hogy gyermeked, esetleg idős családtagod felügyeletére alkalmazott kamerád képes lenne felhívni téged egyetlen gomb megnyomását követően. Igen, ez a nagyszerű opció az X1 típusnál elérhető. A kamera tetején megtalálható egy gomb, amelynek megnyomását követően a kamera automatikusan felhívja azt a mobiltelefont vagy tabletet, amelyen aktívan fut a Foscam gyári mobil applikáció. Mivel a kamerában megtalálható a kétirányú hangátvitel és van benne mikrofon valamint hangszóró is, máris indulhat az élő beszélgetés. Tökéletes megoldás a gyermek vagy idős felügyeletre.

Foscam X1 IP kamera 3

Továbbfejlesztet 1080p Full HD éjszakai megfigyelés

A kimasló éjszakai képalkotáshoz nagyban hozzájárul a 9 db-ból álló 940nm hullámhosszon működő infra led füzér, amely körbe öleli a lencse külső peremét. A hullámhossz jellege miatt nem zavaró a kamera ledjeinek fényforrása, valamint jobb és tisztább képminőséget biztosít azok működése az éjszakai használat során.

Foscam X1 IP kamera 4

 

A kamera képes MicroSD memóriakártyát is fogadni maximum 128GB-os méretig. A memóriakártyából Class10-es vagy e feletti besorolásúra van szüksége az egyidejű rögzítés, törlés és visszanézhetőség érdekében. Lassabb adatátvitelű memóriakártya esetén a rögzítés instabil lehet. A memóriakártya foglalat a kamera alján lévő nyíláson keresztül érhető el.

A kamera tartalmaz beépített mikrofont és hangszórót is. A mikrofon képes a látószöggel azonos érzékelési sávban fogni az hangokat. A kétirányú hangátvitel egy átlagos méretű (4 x 4 m) csendes helyiségben lehetőséget ad a kétirányú kommunikációra. Hallhatod, hogy mi történik a kamera látóterében és akár oda is szólhatsz mobilodon, számítógépeden keresztül.

Riasztás esetén a kamera különböző folyamatokat is el tud végezni:

 • Server Push üzenetek küldése a mobil applikációra egyenesen akár multimédiás tartalommal együtt is
 • Email küldésre benne fotóval a riasztást kiváltó eseményről
 • Memória kártyára rögzíthet videót vagy fotót a mozgás során
 • FTP szerverre küldhet ugyancsak videó vagy fotó felvételeket
 • Saját hangszóróján keresztül hangjelzést adhat a mozgás detektálásakor

A rögzítést MicroSD memóriakártyára, de akár FTP-re tudja mozgás érzékelésre vagy folyamatos üzemmódban is végezni.

MicroSD memóriakártya használata esetén folyamatos rögzítés mellett lehetőségünk van:

 • Szabályozni a felvétel minőségét a felvételi idő meghosszabbítása érdekében
 • Választani, hogy melyik videó adatfolyamból kérjük a képanyagot rögzíteni
 • Automatikusan töröltetni a felvételeket a kártya tárhelyének elfogyása esetén

A Foscam X1 IP kamera egy kiváló minőségű, de nagyon olcsó IP kamera. Kompakt mérete, kiváló ár/érték aránya miatt kifejezetten jó választás otthonok, irodák, de akár kasszák, üzlethelyiségek megfigyelésére is. Talpára való elhelyezhetősége miatt akár bébiőr feladatokat is el tud látni, memória kártyára rögzítve a szívünknek fontos és szép pillanatokat gyermekünkről.

Foscam X1 IP kamera 10

 

Foscam X1 IP kamera 6

Foscam X1 IP kamera 9

Technikai részletek

Név Foscam X1 IP kamera
Szenzor típusa High Definition Color 1/2.9″CMOS
Videó felbontás 1920 x 1080 (2.0 Megapixels)
Képkocka sebesség 25fps
IR CUT Van
Minimum megvilágítási igény 0 Lux (bekapcsolt infrával)
Lencse tulajdonságok f:2.8mm,F:2.6
Diagonális látószög 103°
Horizontális látószög 99°
Infra hatótávolság 8 méter
Ethernet (LAN) Nincs
Wps Van
Wireless 2.4G:IEEE802.11b/g/n
Wireless Biztonság WEP,WPA,WPA2
P2P Van
Külső riasztás I/O Nincs
802.3af PoE Nincs
Memóriakártya foglalat Micro SD card 128GB méretig
Videó tömörítés H.264
Párhuzamos stream Kettő stream
Mozgás érzékelés Van, MI vezérelt alak felismeréssel
Üzemezett rögzítés Van
Gyártói DDNS Nincs
Támogatott böngészők IE11 vagy újabb verzió;Chrome;Safari
Támogatott operációs rendszerek Windows (PC),MAC,Anroid,iOS
Infra működési módja 940 nm nem látható infra, automatikus vagy manuális
Éjszakai és nappali üzemmód Van
Tűzfal védelem IP szűrés
Két utas hangátvitel Van
Beépített mikrofon Van
Külső audio bemenet Nincs
Beépítet hangszóró Van
Külső audio kimenet Nincs
Méretek (mm) 70*70*120(L*W*H)
Áramforrás 5V/1.0A, tápegység van a csomagban
Fogyasztás <4.8W
Működési hőmérséklet -10℃~60℃
Működési páratartalom 20% ~ 85% nem kicsapódó
Tanúsítványok IC,CE,FCC,RoHS

További információk

Tömeg 0.165 kg
FTP feltöltés

Fotó/Videó rögzítése mozgásérzékeléskor vagy ütemezetten

Kültéri Használhatóság

Beltéri használatra alkalmas

Hang Kimenet

Nincs

Beépített infra led

Rendelkezik saját infra fényforrással

Gyártó

FOSCAM

Magyar Nyelv Támogatás

Van

Látószög Fok

99

Fogyasztás Energiafelhasz.

5 W

AWB, Auto fehéregyensúly

Van

Halózati Kapcsolat

Vezeték nélküli

Beépített Mikrofon

Van

CCD/CMOS szenzor típusa

High Definition Color CMOS Sensor

Fps Max Felbontás Esetén

25 fps

Garancia Jótállás

24 hónap

Ip Kamera Felbontása

2MP

Daynight Nappali Ejszakai Mod

Van

Hang Bemenet

Nincs

ICR, mechanikus infra szűrő

Van

Dwdr Digitális Zajcsökkent

Van

Kameraház kialakítása

Csempe

Maximum Infra Hatótávolság

8 m

Lencse Fókusztávolsága mm

2.8

H264

Van

Hosszú név

Foscam IP kamera – X1 csempekamera (2MP, 2.8mm, beltéri, H264, IR8m, IP30, SD, WiFi, Mikrofon, Hangszóró)

Memóriakártyára való rögzítés

Fotó/Videó rögzítése mozgásérzékeléskor vagy ütemezetten

Méret

70 x 70 x 120 mm

Mobil Támogatás

Android/iPhone

Működési Hőmérséklet

-20℃ ~ +60℃

ONVIF Támogatás

Van

SD/MicroSD Támogatas

Van

Széria Megnevezése

Consumer

Tápegység Típusa

Külső

Tápellátás, Tápegység

5VDC

Termék Kategória

IP kamerák

Timelapse

Képes időzítetten felvételt készíteni FTP szerverre vagy memóriakártyára

Tömeg

0.165 kg

Tömörítés, Videókódolás

H264, JPEG

Vandálbiztos ellenállóság

Nem vandálbiztos kivitel

Gyártói cikkszám

FOSCAM_X1

Hang támogatás

Beépített mikrofon és hangszóró

Rövid név

Foscam X1

2020/09/27Foscam VMS MacFoscam IP kamerák kezelésére szolgáló MacOS alatt használható alkalmazás. Kezeli a régebbi és az újabb megapixeles kamerákat is.
2020/09/27Foscam VMS x64 64 bit WindowsFoscam IP kamerák kezelésére szolgáló PC-s alkalmazás 64 bites Windows operációs rendszer alá. Kezeli a régebbi MJPEG és az újabb megapixeles kamerákat is.
2020/04/03foscam-fat32-format-tool-for-windows-2020-04-03.zipEnnek a programnak a segítségével lehetőséged nyílik néhány pillanat alatt FAT32 formátumra formázni memóriakártyádat.
2017/01/19Általános használati útmutató Foscam IP kamerákozA Foscam IP kamerákhoz készített általános használati útmutató (több típushoz is egyaránt használható)
2017/01/19Foscam Mobile App for iOS kamera kezelő alkalmazásA Foscam iOS mobil operációs rendszerre írt alkalmazása
2017/01/19Foscam Mobile App for Android kamera kezelő alkalmazásA Foscam Android mobil operációs rendszerre írt alkalmazása
2019/05/21Foscam VMS x86 32 bit WindowsFoscam IP kamerák kezelésére szolgáló PC-s alkalmazás 32 bites Windows operációs rendszer alá. Kezeli a régebbi MJPEG és az újabb megapixeles kamerákat is.
2017/01/06Foscam Equipment Search Tool 1.0.0.5 WindowsFoscam Equipment Search Tool for Windows, az IP Camera Tool új verziója. Keresi az MJPEG és HD kamerákat is.
2017/01/06Foscam Equipment Search Tool 1.0.0.3 Mac OSFoscam Equipment Search Tool for Mac OS, az IP Camera Tool új verziója. Keresi az MJPEG és HD kamerákat is.