Foscam R2M IP kamera fehér

Nettó ár: 25 189 Ft

Bruttó ár: 31 990 Ft

Készlet állapot: Elfogyott!

Leírás

Amint az észre vehetted, a Foscam márka forgalmazását ideiglenesen leállítottuk amelynek fő oka, a folyamatosan tapasztalható megbízhatatlan működés és a szervízháttér gyakorlatilag teljes hiánya.

A COVID járványt követően annyira megromlott a Foscam termékek megbízhatósági mutatója, hogy a COVID előtt időszakban is tapasztalható magas, de akkor még elviselhető 3-4%-os meghibásodási arány helyett 2022. mácriusban már jóval 10% feletti meghibásodást, hardware és software bug-ot tapasztalatunk a termékeknél. Ennél a szintnél, már nem rentábilis a termékek forgalmazása, haszon nélkül vagy veszteséget termelve kellett volna értékesítenünk őket, ezért gyakorlatilag leállítottuk az importot. Ez a stop előre láthatólag még jó ideig fenn fog állni.

A Foscam kamerák és rögzítők értékesítési láncban betöltött pozícióját nálunk teljes egészében átvette az Imou márka, amely meghibásodási arányát jól jelzi, hogy közel 4 év alatt 4 db hibás termék fordult csak elő belőlük, gyakorlatilag szinte mérhetetlen számokat produkálva ezzel. Az Imou márka gyártója a Dahua, amely a világ egyik legnagyobb márkája, hivatalos magyarországi márkaszervizzel.

Mivel a Foscam márka gyártója soha nem értékesített alkatrészeket a meghibásodott termékek javításához, a javítás helyett garanciaidőn belül (gyárból kikerülés + 2év) csak a cserét, de a garancia idő leteltét követően semmilyen javítási opciót nem biztosított. A garanciaidőn túl meghibásodott termékek javítására semmilyen gyári opció nem létezik, ellentétben az Imou termékcsaládhoz tartozó Dahua márkaszerviz nyújtotta lehetőségekkel.

Kérjük, bátran tekintsd át az Imou termék kínálatát és válassz belőle nyugodt szívvel, mert áraival kecsegtetőbbek a Foscam piaci árainál is, a megbízhatóságukra ár/érték arányukra pedig végképp nem lehet semmilyen panasz!

Ide kattintva is meg tudod tekinteni az aktuális Imou termékkínálatunkat:

https://foscam.hu/termekkategoria/ip-kamera/imou-ip-kamera/

A Foscam R2M IP kamera a már kifutott R2 közvetlen utóda.  Az előd Ambarella chipkészlete helyett megkapta az Mstar MSC316DC lapkáját, azonban minden más tekintetében a korábbi R2 méltó kiváltója. Örökölte a letisztult formáját, az elegáns, ugyanakkor visszafogott külsőt is. 90 fokos látószögével alkalmas egy normál méretű helyiség teljes megfigyelésére. Sarokba helyezve faltól falig látja a szoba, iroda belső terét.

Az R2M kiváló 1920x1080p méretű FullHD képminőségét az 1/2.7″ méretű CMOS szenzora biztosítja, amely az MStar chipjével kiváló választást biztosít ár/érték arányban.

Forgató motorjai lehetővé teszik, hogy a helyszínen, de akár távolban, mobiltelefonon futó applikációból is forgatni tudjuk. Vízszintesen 350 fokban, függőlegesen 100 fokban forgatható. Saját 90 fokos vízszintes látószöge és a 350 fokos vízszintes forgathatósága teljes betekintést tud biztosítani egy helyiség életébe.

Az R2M egy kis méretű kamera, mégis hatalmas képességekkel bír. Néhány főbb érdekesség róla:

 • MStar MSC316DC chip
 • 1920x1080p Full HD felbontás
 • 350 fokos vízszintes, 100 fokos függőleges forgathatóság
 • 13 db IR led
 • 8 méter éjjellátó képesség
 • Bújtatott IR ledek a szép külső érdekében
 • Beépített mikrofon és hangszóró
 • Külön WiFi és vezetékes LAN hálózati csatlakozó

Mozgás érzékelés esetén képes a képtartalom változásának detektálására különböző érzékelési területeken. A mozgás érzékelés területeihez egyedi érzékenységi szintet is hozzá lehet rendelni, így a távolabbi pontokat figyelve állíthatjuk érzékenyre, a közelebbiek esetén kevésbé érzékenyre a detektálást. Amint mozgást érzékel, képes a mobil applikációnkat riasztani, email-t küldeni benne az első képernyő fotóval, de menthetünk felvételeket vele MicroSD kártyára vagy FTP szerverre is.

Mozgás érzékelése tartalmazza az emeri alak detektálást, amellyel minimálisra csökkenthető a téves riasztások esélye. Amennyiben ezt az opciót bekapcsoljuk, csak az emberi alakok képernyőn való megjelenésekor küld riasztásokat. A funkció természetesen kikapcsolható.

A mobil eszközökre telepíthető alkalmazással együttműködve, komplett riasztórendszerként is képes működni, hiszen a mobil applikáció felé server push üzeneteket is tud továbbítani. A mobil applikáció azonnal jelzést tud adni róla, ha a kamera mozgást érzékelt. A Foscam R2M IP kamera a mozgási jel küldése során képes multimédiás képtartalmat is továbbítani az applikáció felé, a mozgást kiváltó eseményről.

Saját talpa elég széles ahhoz, hogy pl. polcra, szekrény tetejére helyezve tartókonzol nélkül is lehessen használni. A kamera tartozéka egy tartószerkezet is, amellyel plafonra és oldalfalra is tudjuk telepíteni a kamerát tetszőleges szögben rögzítve őt a konzolra akár talpára állítva, akár fejjel lefelé lógatva rajta.

Éjjellátására jellemző, hogy 6-8 méter távolságig lát el éjszaka. A bújtatott ledek 850nm-es hullámhosszon működnek, sugaraik emberi szem számára nem láthatók. A ledek forrása viszont pirosan izzó jellege miatt látható, de a szórt fény már nem esik a látható tartományba. Nem világítja meg a szobát éjszaka.

A kamera képes MicroSD memóriakártyát is fogadni maximum 128GB-os méretig. A memóriakártyából Class10-es vagy e feletti besorolásúra van szüksége az egyidejű rögzítés, törlés és visszanézhetőség érdekében. Lassabb adatátvitelű memóriakártya esetén a rögzítés instabil lehet. A memóriakártya foglalat a kamera alján lévő nyíláson keresztül érhető el. A memóriakártya fájl formátuma FAT32 kell legyen. A Microsoft Windows FAT32 formátum esetén csak 32Gb-ig engedi a kártya formázását, azonban ennél nagyobb méret esetén a Windows formázása nem használható. Ennek kiküszöbölése érdekében letötlhető a Foscam FAT32 formázó programja, amellyel néhány kattintással formázható a kártya.

A kamera tartalmaz beépített mikrofont és hangszórót is. Ez átlagos méretű (4 x 4 m) csendes helyiségben lehetőséget ad a kétirányú hangátvitelre. Hallhatod, hogy mi történik a kamera látóterében és akár oda is szólhatsz mobilodon, számítógépeden keresztül.

A Foscam R2M IP kamera egyszerre tartalmaz vezetékes (LAN) és vezetéknélküli (Wireless) hálózati csatlakozót is. A két hálózati adapter külön-külön MAC azonosítókkal rendelkezik, ezért egyikről a másikra való áttérésnél figyelni kell arra, hogy a DHCP szerver (rendszerint router) új IP címet oszt ki az új hálózati interfész számára. A WiFi antenna a kamera hátulján került elhelyezésre. A gyári 2dbi nyereségű antenna tetszés szerint nagyobbra is cserélhető 5dbi vagy 9dbi antennák használatával.

A kamera konfigurációja hagyományos módon és P2P támogatásával is elvégezhető. Előbbi esetén LAN kábellel csatlakoztathatjuk a routerhez, switch-hez, utóbbi esetén egy mobil alkalmazással is képesek vagyunk az alapvető funkciókat beállítani a kamerán. Ehhez nincs másra szükségünk, mint egy működő és könnyen hozzáférhető WIFI hálózatra, Android vagy iOS telefonra/tabletre telepített alkalmazásra. A kamera képekkel illusztrált varázslója végig navigál a konfiguráción.

Riasztás esetén a kamera különböző folyamatokat is el tud végezni:

 • Server Push üzenetek küldése a mobil applikációra egyenesen akár multimédiás tartalommal együtt is
 • Email küldésre benne fotóval a riasztást kiváltó eseményről
 • Memória kártyára rögzíthet videót vagy fotót a mozgás során
 • FTP szerverre küldhet ugyancsak videó vagy fotó felvételeket
 • Saját hangszóróján keresztül hangjelzést adhat a mozgás detektálásakor

A rögzítést, akár MicroSD memóriakártyára vagy FTP szerverre is tudja akár mozgás érzékelésre, akár folyamatos üzemmódban is végezni.

MicroSD memóriakártya használata esetén folyamatos rögzítés mellett lehetőségünk van:

 • Szabályozni a felvétel minőségét a felvételi idő meghosszabbítása érdekében
 • Választani, hogy melyik videó adatfolyamból kérjük a képanyagot rögzíteni
 • Automatikusan töröltetni a felvételeket a kártya tárhelyének elfogyása esetén

A Foscam R2M IP kamera egy kiváló minőségű IP kamera. Kompakt mérete, kiváló ár/érték aránya miatt kifejezetten jó választás otthonok, irodák, de akár kasszák, üzlethelyiségek megfigyelésére is. Talpára való elhelyezhetősége miatt akár bébiőr feladatokat is el tud látni, memória kártyára rögzítve a szívünknek fontos és szép pillanatokat gyermekünkről.

Technikai részletek

NévR2M
Szenzor típusaMSC316DC 1/2.7″ High Definition Color CMOS Sensor
Videó felbontás1920 x 1080 (2.0 Megapixels)
Képkocka sebesség25 fps
IR CUTVan
Minimum megvilágítási igény0 Lux (bekapcsolt infrával)
Lencse tulajdonságokf:4mm,F:2.0
Diagonális látószög100°
Horizontális látószög90°
Forgathatóság350 fokos vízszintes, 100 fokos függőleges mozgathatóság
Infra hatótávolság8 méter
Ethernet (LAN)Van
WpsVan
WirelessIEEE 802.11b/g/n
Wireless BiztonságWEP,WPA,WPA2
P2PVan
Külső riasztás I/ONincs
802.3af PoENincs
Memóriakártya foglalatMicro SD card 128GB-os mérethatárig
Videó tömörítésH.264
Párhuzamos streamKettő stream
Mozgás érzékelésVan
Üzemezett rögzítésVan
Gyártói DDNSVan
Támogatott böngészőkIE11 vagy újabb verzió;Firefox;Chrome;Safari
Támogatott operációs rendszerekWindows (PC),MAC,Anroid,iOS
Infra működési módjaAutomatikus vagy manuális
Éjszakai és nappali üzemmódVan
Tűzfal védelemIP szűrés
Két utas hangátvitelVan
Beépített mikrofonVan
Külső audio bemenetNincs
Beépítet hangszóróVan
Külső audio kimenetNincs
Méretek (mm)70*70*120(L*W*H)
Áramforrás5V/2.0A
Fogyasztás<6W
Működési hőmérséklet-10℃~50℃(14℉~122℉)
Működési páratartalom20% ~ 85% nem kicsapódó
TanúsítványokIC,CE,FCC,RoHS

További információk

Tömeg0.29 kg
FTP feltöltés

Fotó/Videó rögzítése mozgásérzékeléskor vagy ütemezetten

Kültéri Használhatóság

Beltéri használatra alkalmas

Hang Kimenet

Nincs

Beépített infra led

Rendelkezik saját infra fényforrással

Gyártó

FOSCAM

Magyar Nyelv Támogatás

Van

Látószög Fok

90

Fogyasztás Energiafelhasz.

6 W

BLC, Háttérfény kompenzáció

Van

AWB, Auto fehéregyensúly

Van

Halózati Kapcsolat

Vezetékes + Vezeték nélküli

Beépített Mikrofon

Van

CCD/CMOS szenzor típusa

1/2.7″ High Definition Color CMOS Sensor

Fps Max Felbontás Esetén

25 fps

Garancia Jótállás

24 hónap

Ip Kamera Felbontása

2MP

Daynight Nappali Ejszakai Mod

Van

Hang Bemenet

Nincs

ICR, mechanikus infra szűrő

Van

Dwdr Digitális Zajcsökkent

Van

Kameraház kialakítása

PTZ

Maximum Infra Hatótávolság

8 m

Lencse Fókusztávolsága mm

4

H264

Van

Hosszú név

Foscam IP kamera – R2M pan/tilt kamera (2MP, 4mm, beltéri, H264, IR8m, IP30, ICR, DWDR, PTZ, SD, WiFi, Mikrofon, Hangszóró)

Memóriakártyára való rögzítés

Fotó/Videó rögzítése mozgásérzékeléskor vagy ütemezetten

Méret

74 x 74 x 119 mm

Mobil Támogatás

Android/iPhone

Működési Hőmérséklet

-20℃ ~ +60℃

ONVIF Támogatás

Van

PTZ vezérlés

Van

SD/MicroSD Támogatas

Van

Széria Megnevezése

Consumer

Tápegység Típusa

Külső

Tápellátás, Tápegység

5VDC

Termék Kategória

IP kamerák

Timelapse

Képes időzítetten felvételt készíteni FTP szerverre vagy memóriakártyára

Tömeg

0.29 kg

Tömörítés, Videókódolás

H264, JPEG

Vandálbiztos ellenállóság

Nem vandálbiztos kivitel

Gyártói cikkszám

FOSCAM_R2M

Hang támogatás

Beépített mikrofon és hangszóró

Rövid név

Foscam R2M

2020/09/27Foscam VMS MacFoscam IP kamerák kezelésére szolgáló MacOS alatt használható alkalmazás. Kezeli a régebbi és az újabb megapixeles kamerákat is.
2020/09/27Foscam VMS x64 64 bit WindowsFoscam IP kamerák kezelésére szolgáló PC-s alkalmazás 64 bites Windows operációs rendszer alá. Kezeli a régebbi MJPEG és az újabb megapixeles kamerákat is.
2020/04/03foscam-fat32-format-tool-for-windows-2020-04-03.zipEnnek a programnak a segítségével lehetőséged nyílik néhány pillanat alatt FAT32 formátumra formázni memóriakártyádat.
2017/01/19Általános használati útmutató Foscam IP kamerákozA Foscam IP kamerákhoz készített általános használati útmutató (több típushoz is egyaránt használható)
2017/01/19Foscam Mobile App for Android kamera kezelő alkalmazásA Foscam Android mobil operációs rendszerre írt alkalmazása
2019/05/21Foscam VMS x86 32 bit WindowsFoscam IP kamerák kezelésére szolgáló PC-s alkalmazás 32 bites Windows operációs rendszer alá. Kezeli a régebbi MJPEG és az újabb megapixeles kamerákat is.
2017/01/06Foscam Equipment Search Tool 1.0.0.5 WindowsFoscam Equipment Search Tool for Windows, az IP Camera Tool új verziója. Keresi az MJPEG és HD kamerákat is.
2017/01/06Foscam Equipment Search Tool 1.0.0.3 Mac OSFoscam Equipment Search Tool for Mac OS, az IP Camera Tool új verziója. Keresi az MJPEG és HD kamerákat is.