Foscam D4Z IP kamera

Nettó ár: 32 992 Ft

Bruttó ár: 41 900 Ft

Készlet állapot: Raktáron

Érdekelhetnek még…

Foscam Antenna 5dbi

Foscam Antenna 5dbi

2 990 Ft
Kosárba
Tovább»

Leírás

A Foscam D4Z IP kamera hiánypótló termék. IK10-es vandálbiztos ütésálló háza lehetővé teszi olyan helyeken való alkalmazását is, ahol a sérülékenyebb kamerák nem lennének alkalmasak feladataik elvégzésére. IP66-os vízállósága akár kültéri használatát is lehetővé teszi. Azonban mi nem szívesen javasoljuk ilyen jellegű felhasználását, mert a lencsét a félgömb alakú üveg búrájától elválasztó szilikon gyűrű a téli/nyári hőmérséklet különbségek miatt idővel elmozdulhat és emiatt az éjszakai képeinél jelentkezhet a szórt fény okozta elvakulás. Ennek oka, hogy a kamera lencséje és az éjszakai látást lehetővé tevő infra ledek a félgömb belsejében kaptak helyet és amennyiben a szilikon gyűrű, valamint a búra között légrés keletkezik, a ledek fényét a búra a lencse irányába is terelheti. Ez hosszú távon kivédhetetlen nem csak ennél a típusnál, hanem bármelyik gyártó hasonló dome jellegű kamerájánál.

Telepítéskor ügyelni kell rá, hogy a lencsét körül vevő gyűrűt óvatosan kissé húzzuk előre, különben a rosszzul illeszkedő gyűrű már a kezdetektől gyengébb éjszakai képalkotásra lesz csak képes. Ezen ok miatt inkább javasoljuk kültérbe a csőkamerák alkalmazását, mint a G2 ÉS G4 sorozatok, mert azok lencséjét és infra ledjeit fizikailag elválasztja egymástól egy erre a célra elhelyezett alkatrész. A D4Z kamerát inkább olyan helyekre javasoljuk alkalmazni, ahol a hőmérséklet kiegyenlített. Lehet az hűtőház is, de ne legyen nagy különbség a legalacsonyabb és a legmagasabb hőmérsékleti értékek között.

A Foscam D4Z IP kamera egy PTZ kamera. Ez azt jeletni, hogy a kamera motorokal akár távolból is mozgatható, tehát a kamera látó területe megváltoztatható. A kamera lencséje a házon belül vízszintesen 350 fokban, függőlegesen 85 fokban vezérelhető. A kamera házon belül elhelyezkedő feje fel/le, jobbra/balra mozgatása mellett a kamera tartalmaz egy 4x-es optikai zoom-ra képes, autofókuszos lencsét is. A zoom használata nélkül a kamera 86 fokos széles látószggel rendelkezik, amely a zoom teljes használata mellett csökkenthető. A 4x-es optikai zoom épp arra elegendő, hogy a családi házunk területén zajló eseményeket könnyen nyomon követhessük vele, rá nagyíthassunk ez esetleg érdekes pontokra, pl. egy ablakra, ajtóra, hátsó bejáratra. A kamera látószöge 39.8°~86.1° között változtatható motorikus vezérléssel. A zoom természetesen mobil applikációból és PC-ről is egyaránt vezérelhető.

4MP, azaz 2304x1536p felbontása az alkalmazott 1/2.7″ méretű CMOS szenozrnak köszönhetően alkalmassá teszi mind a nappali, mind az éjszakai megfigyelésre. Az éjszakai hatótávolsága a beépített 2 db nagy tejesítményű led fényforrásának és a szenzor minősének köszönhetően 20 méterre tolja ki a határokat. Ne feledjük azonban, hogy a felbontása 15-20 méteren belül biztosítja a kellő részletgazdagságot a zoom aktív használata közben. A 20 méteres éjszakai hatótávolság és a 4x-es optikai zoom ellenére 20 méter távolságon túl már csak az alakok mozgását lehet megfigyelni vele éjszakai üzemmódban teljes sötétség mellett.

A kamerában található CMOS szenzor kimagaslóan jó fényérzékenységgel bír, ezért gyenge térvilágítás mellett is képes színes képet biztosítani számodra, de korom sötétben is kiváló fekete/fehér képanyag készítésére képes saját infra teljesítményének köszönhetően. A kamera éjszakai működése testre szabható. Működhet automatikus napszak váltási ciklusokban a beépített érzékelőjének köszönhetően, de akár manuálisan is ki- és bekapcsolható az infra megvilágítása, de akár időzített működéssel is használhatjuk az északai módot. Erre akkor lehet szükségünk, ha sokszor érkeznek a kamera látóterébe felkapcsolt fényszóróval közlekedő autók. Ha időzített sávban működik az infra mód, a kamera akkor is éjszakai felvételeket fog készíteni, ha az érkező gépjármű kibocsátott fény mennyisége egyébként elég lenne a nappali működési szinthez.

Nagyon fontos tulajdonsága a kamerának, hogy a kamera feje 85 fokban emelhető fel, így lencséje horizontálisan nem tud vízszintes irányba zoom-olni, amelyre nincs is szüksége, mert plafonra való elhelyezéssel ajánlott a telepítése. A kamera feje teljes egészében körbe forgatható mindkét irányba, így gyakorlatilag nincs holt tere a kamerának.

A Foscam D4Z IP kamera esetén is garanciavesztés nélkül használhatunk memóriakártyát a rögzítésekhez. A MicroSD memóriakártya foglalat a kamera belsejében került elhelyezésre, amely a vízállóság és a vandálbiztosság fenntartása érdekében máshol nem kaphatott megfeleő helyet. A kamera belsejében, a kamera feje alatt található a maximum 128Gb méretű MicroSD memóriakártya fogadására képes slot. Memóriakártyára rögzítheti a felvételeit folyamatosan vagy mozgás érzékelésre is. Maximális beállítások mellett egy 128GB-os memóriakártya folyamatos rögzítés esetén kb. 3-6 napi anyag tárolására elengedő, de nyújtott rögzítés használatával ez többszörösre is kalibrálható.

A memóriakártya FAT32-es fájlrendszerrel használhatóe, ezért a kamerákat erre a fájl formátumban kell felkészítenük a használatra. A Windows10 32Gb felett nem engedélyezi a FAT32 formátumra való formázást, de a Foscam gyári formázó programjával a kívánt fájlrendszer pillanatok alatt elkészíthető.

A kamera Reset, azaz gyári állapotba történő visszaállító gombja a kábelköteg végén található. Reset-hez a kamera 2 perccel korábbi bekapcsolását követően 15mp-ig nyomva kell tartani a RESET gombot, majd várni kb. 3 percet az alaphelyzetbe történő visszaállításhoz. A RESET során tilos a kamerát áramtalanítani, mert az a kamera meghibásodásához vezethet.

A Foscam D4Z  IP kamera is rendelkezik saját webes kezelőfelülettel, amelyben az IP címtől kezdve a mozgásérzékelésen át tetszőlegesen tudjuk konfigurálni a számunkra kívánt paramétereket. A kamera konfigurálását a Foscam VMS programon keresztül is elvégezhetjük. De ha csak mobil applikációban szeretnénk használni, az alap konfigurációhoz a mobil applikáció is elég. Az Android-ra és iOS-re is elérhető  mobil applikáción keresztül megtaníthatjuk a kamera számára WiFi hálózatunkat és szerkeszthetjük az alapvető beállításokat.

Természetesen rendelkezik ONVIF kompatibilitással, amelynek köszönhetően más gyártók rendszereihez is hozzá igazítható. Az ONVIF protokollhoz használt portja szabadon konfigurálható.

A könnyű PTZ vezérléshez beállíthatunk számunkra fontos pozíciókat, amely segíteni fog a későbbi vezérlésben. Így pl. pillanatok alatt a kapubejáró, vagy a hátsó kert bizonyos pontjára irányíthatjuk a kamerát.

Az D4Z főbb jellemzői:

 • 2304x1536P, 4 Megapixeles felbontás
 • 4x Optikai Zoom
 • 2.8~12mm-es fókusztávolságú Zoom-os lencse
 • Autofókusz
 • 39.8°~86.1° között állítható vízszintes látószög
 • 350° vízszintes és 85° függőleges irányú távoli mozgathatóság
 • 20 méteres éjjellátó képesség
 • 2db infra led
 • Mikrofon be- és hangszóró kimenetek
 • WiFi + LAN hálózati csatoló
 • Dual Band WiFi modul
 • 2.4Ghz és 5Ghz WiFi támogatás
 • Plafonra szerelhetőség
 • FTP-re fotó vagy videó feltöltése
 • Email riasztás benne az első fotóval
 • Maszkolható mozgás érzékelési területek
 • 20W-os maximális fogyasztás

Mozgás érzékelés esetén képes a képtartalom változásának detektálására különböző érzékelési területen. A mozgás érzékelés területeihez érzékenységi szintet is hozzá lehet rendelni, így finoman behangolhatjuk a mozgás érzékelés folyamatát. Amint mozgást érzékel, képes a mobil applikációnkat riasztani, email-t küldeni benne az első képernyő fotóval, de menthetünk felvételeket vele FTP szerverre is.

Távolról, akár mobil applikációból is vezérelhetjük, balra/jobbra/fel/le mozgathatjuk és rá is nagyíthatunk vele a megfigyelt terület adott pontjára. Előre pozicionálhatunk benne megfigyelési pontokat, amelyekre később rá tudjuk vezérelni a kamerát egy-egy gombnyomással. Nem kell játszani a távoli forgatással, ha gombnyomásra hajszál pontosan is megtekinthetünk vele egy-egy fontos területi elemet.

A mobil eszközökre telepíthető alkalmazással együttműködve, komplett riasztórendszerként is képes működni, hiszen a mobil applikáció felé server push üzeneteket is tud továbbítani. A mobil applikáció azonnal jelzést tud adni róla, ha a kamera mozgást érzékelt.

A háza segítségével plafonra telepíthetjük.

Éjjellátására jellemző, hogy maximum 20 méteres távolságig lát el éjszaka. A 2db nagy teljesítményű infra ledjei 850nm-es hullámhosszon működnek, sugaraik emberi szem számára nem láthatók. A ledek forrása viszont pirosan izzó jellege miatt látható, de a szórt fény már nem esik a látható tartományba. Fényénél az emberi szem nem tud tájékozódni. Kapubejárók, udvarok, utcafrontok, de akár poros raktárépületek belső megfigyelésére is alkalmas. Felhasználhatóságának csak a terület nagysága és az igények szabnak határt.

A kamera nem tartalmaz beépített mikrofont és hangszórót, de lehetőségünk van a kétirányú hangátvitel használatára külső mikrofon és hangszóró alkalmazása esetén Mikrofonból és hangszóróból is olyat használhatunk hozzá, amleyek saját tápellátással rendelkeznek, tehát aktív eszközök.

A kamera konfigurációja hagyományos módon végezhető el. LAN kábellel csatlakoztathatjuk a routerhez, switch-hez, ami után már PC-vel, de akár telefonnal is rá tudunk csatlakozni. Amint kész vagyunk a beállításokkal, már használhatjuk is a kamerát a “Foscam” nevű mobil applikációval.

A Foscam D4Z IP kamera egyszerre tartalmaz vezetékes (LAN) és vezetéknélküli (Wireless) hálózati csatlakozót is. A két hálózati adapter külön-külön MAC azonosítókkal rendelkezik, ezért egyikről a másikra való áttérésnél figyelni kell arra, hogy a DHCP szerver (rendszerint router) új IP címet oszt ki az új hálózati interfész számára. A WiFi antenna a kamera oldalsó peremén került elhelyezésre, így a szabadon állása miatt akár 9dbi teljesítményű antennával is lecserélhető.

Riasztás esetén a kamera különböző folyamatokat is el tud végezni:

 • Server Push üzenetek küldése a mobil applikációra
 • Email küldésre benne fotóval a riasztást kiváltó eseményről
 • FTP szerverre küldhet fotó felvételeket

A rögzítést FTP szerverre tudja akár mozgás érzékelésre, akár folyamatos üzemmódban is végezni.

FTP szerverre való rögzítés esetén az alábbiakat is beállíthatjuk rajta:

 • Server Push üzenetek küldése a mobil applikációra
 • Email küldésre benne fotóval a riasztást kiváltó eseményről
 • FTP szerverre küldhet ugyancsak videó vagy fotó felvételeket
 • Külső, hozzá csatlakoztatott hangszóróján keresztül hangjelzést adhat a mozgás detektálásakor

A Foscam D4Z IP kamera egy igazán sokrétűen használható, mégis nagyon kedvező árú IP kamera. Forgatható kivitele, Zoom-os lencséje miatt több kamera működését is kiválthatja egymagában, hiszen a fix kamerákkal ellentétben nem rendelkezik korlátokkal. Olyan helyekre is betekintést engedhet, ahova a fix társai a látószögük miatt már nem alkalmasak, ezáltal pedig  hihetetlen lehetőségeket nyit a megfigyelésben.

IP66-os vízállósága miatt könnyen tisztítható akár fertőtlenítő szerekkel is, emiatt pedig akár orvosi ellátásban részt vevő helyiségekben is alkalmazásra kerülhet, de ugyanilyen könnyen használható ipari telephelyek kamerájaként. Tiszítása akár nedves törlőkendővel is történhet, amellyel a rárakódott szálló por is könnyen eltávolítható.

Technikai részletek

Név D4Z
Szenzor típusa 1/2.7″ High Definition Color CMOS Sensor
Videó felbontás 2304x1536p (4 Megapixel, 2K)
Képkocka sebesség 20fps (2K)
IR CUT Van
Minimum megvilágítási igény 0 Lux (bekapcsolt infrával)
Lencse tulajdonságok f:2.8~12mm,F:1.4-2.8
IR-CUT Van
Diagonális látószög 47.9°~106.9°
Horizontális látószög 39.8°~86.1°
Ethernet (LAN) Van
Wireless IEEE802.11b/g/n/ac 2.4Ghz és 5Ghz támogatása
Wireless Biztonság WPA, WPA2
P2P Van
Külső riasztás I/O Nincs
802.3af PoE Nincs
Memóriakártya foglalat Van a terméken belül és maximum 128Gb kártya használható
Videó tömörítés H.264
Párhuzamos stream Kettő stream
Mozgás érzékelés Van
Üzemezett rögzítés Van
Gyártói DDNS Nincs, P2P támogatás van helyette
Támogatott böngészők IE11 vagy újabb verzió;Firefox;Chrome;Safari
Támogatott operációs rendszerek Windows (PC),MAC,Anroid,iOS
Infra működési módja Automatikus vagy manuális
Éjszakai és nappali üzemmód Van
Tűzfal védelem IP szűrés
Két utas hangátvitel Van
Beépített mikrofon Nincs
Külső audio bemenet Van
Beépítet hangszóró Nincs
Külső audio kimenet Van
Méretek (mm) 108 x 108 x 102 mm
Áramforrás 12V/2A
Fogyasztás <20W
Működési hőmérséklet -20℃~60℃(44℉~140℉)
Működési páratartalom 20% ~ 85% nem kicsapódó
Tanúsítványok CE,FCC,RoHS

 

További információk

Tömeg 0.518 kg
Látószög Fok

40-86

AWB, Auto fehéregyensúly

Van

Fogyasztás Energiafelhasz.

20 W

Beépített Mikrofon

Van

CCD/CMOS szenzor típusa

1/2.7″ High Definition Color CMOS Sensor

Hang Bemenet

Van

Méret

108 x 108 x 102 mm

Mobil Támogatás

Android/iPhone

Működési Hőmérséklet

-20℃ ~ +60℃

Kameraház kialakítása

Dóm

ONVIF Támogatás

Van

SD/MicroSD Támogatas

Van

Széria Megnevezése

Consumer

Tápegység Típusa

Külső

Tápellátás, Tápegység

12VDC

Termék Kategória

IP kamerák

Tömeg

0.518 kg

Tömörítés, Videókódolás

H264, JPEG

Vandálbiztos ellenállóság

Nem vandálbiztos kivitel

Timelapse

Képes időzítetten felvételt készíteni FTP szerverre vagy memóriakártyára

Memóriakártyára való rögzítés

Fotó/Videó rögzítése mozgásérzékeléskor vagy ütemezetten

Beépített infra led

Rendelkezik saját infra fényforrással

Daynight Nappali Ejszakai Mod

Van

Fps Max Felbontás Esetén

20 fps

FTP feltöltés

Fotó/Videó rögzítése mozgásérzékeléskor vagy ütemezetten

Garancia Jótállás

24 hónap

Gyártó

FOSCAM

H264

Van

Halózati Kapcsolat

Vezetékes + Vezeték nélküli

Hang Kimenet

Van

Hosszú név

Foscam IP kamera – D4Z 4x Zoom PTZ Speed dómkamera (4MP, 2.8-12mm, Kültéri, H264, IR20m, IP66, ICR, WDR, PTZ, SD, WiFi, Audio ki/be)

ICR, mechanikus infra szűrő

Van

Ip Kamera Felbontása

4MP

Kültéri Használhatóság

Kültéri használatra alkalmas

Lencse Fókusztávolsága mm

2.8-12

Magyar Nyelv Támogatás

Van

Maximum Infra Hatótávolság

20 m

PTZ vezérlés

Van

Hang támogatás

Audio bemenet és kimenet

Gyártói cikkszám

FOSCAM_D4Z

Rövid név

Foscam D4Z